Att tänka på när du köper dig en bil

För det mesta kan det vara lite svårt att köpa sig en ny bil, speciellt om man köper en begagnad bil. Det finns många saker att tänka på än att få fram pengarna till att betala bilen. Här kommer en liten lista på tips som du kan tänka på innan du tar ett billån.

Historik

Man vill gärna veta vad bilen har varit innan den hamnar i ens händer för att undvika att upptäcka massa fel som den förra ägaren inte har berättat om. Självklart ska du lyssna på vad ägaren berättar om bilen men för att vara på den säkra sidan är det bäst att kolla upp den själv. När du tittar upp historik kan du bland annat se att fordonskatt och andra avgifter har blivit betalade, hur många ägare som har varit registrerade och om bilen någon gång har vart stulen. Allt som är viktigt för dig att veta.

Reservdelar

Gamla bilar kan innebära en hel del arbete, vare sig du gillar att utföra det själv eller inte. Det kan vara till din fördel att ha koll på lite priser innan du köper bilen. Bildelar och reservdelar kan variera i pris beroende på vilket märke du har på bilen. Dessutom kan det vara bra att ha en budget för när bilen behöver åka in på verkstad.

När du har gått igenom allt med bilen och du tycker att det stämmer är det viktigaste att du trivs med bilen. Designen och modellen på bilen måste tilltala dig och det viktigaste av allt är att den måste kännas bra att köra. Tänk på att hitta en bil i rättprisklass för att du ska kunna betala av billånet. Stämmer det inte på alla plan rekommenderar jag dig att fortsätta med ditt letande tills du hittar din drömbil.

Du hittar mer info på http://billån24.se/.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *